Termoizolarea exterioara este mai eficienta

Termoizolarea este mai eficienta daca se aplica la exterior si doar in cazul cladirilor istorice, a caror aspect nu trebuie modificat, se recomanda termoizolarea in interior, a afirmat marti, profesorul Emilia Mladin, de la catedra UNESCO de Stiinte Ingineresti, Universitatea Politehnica Bucuresti.
Ea a explicat ca termoizolarea executata la interior supune structura cladirii la variatii de temperatura de 43 de grade Celsius, spre deosebire de cea realizata la exterior, care permite variatii de temperatura de 7 grade Celsius, prevenindu-se astfel deteriorarea materialelor in timp si reducerea riscului la condens.

"Costurile cu energia scad pe masura ce creste grosimea termoizolatiei, dar nu scad direct proportional. Astfel, la un metru de termoizolatie efectul este mult diminuat", a spus Emilia Mladin, adaugand ca minimul la care trebuie executata o termoizolatie este de 10 - 15 centimetri.

Potrivit Emiliei Mladin, citata de Green Report, materialele folosite la termoizolare variaza de la pluta la celuloza, iar efectul maxim se obtine atunci cand se termoizoleaza toate anvelopele cladirii, adica toate spatiile care separa aerul cald de cel rece. "Vorbim, intr-adevar, de cheltuieli mai mari cu 10 - 15%, insa economiile la factura de energie vor scadea cu 40%", a subliniat ea.

O cladire este considerata "verde" daca este eficienta din punct de vedere energetic si consuma mai putine resurse in timpul constructiei si al operarii in comparatie cu casele "standard". Eficienta energetica sporita reduce consumul de energie si gaz si astfel sunt reduse si emisiile de carbon.

La constructia cladirilor verzi consumul de materiale este minim, iar cantitatea de deseuri rezultate in urma procesului de constructie este redusa. Acest tip de cladiri minimizeaza impactul asupra mediului si sunt integrate unui sistem de transport public, ceea ce inseamna mai putine masini, o distanta mai redusa de parcurs cu masina si un consum mai mic de resurse. 
Sursa: Ziare.com 

Accesati aici pentru OFERTA TERMOIZOLATIE

Un comentariu:

  1. Executam lucrări de hidroizolatii, hidroizolatii terase, hidorizolatii terase bloc, hidroizolatii hale industriale. Hidroizolatii terase

    RăspundețiȘtergere